Klub  pinčera i šnaucera organizira  u suradnji s  EVG laboratorijem  za sve svoje članove provedbu molekularnih genetskih testova.

Genetski testovi nam, uz pomoć DNA analize, omogućuju otkrivanje genotipova koji utječu na odluku o daljnjem uzgoju i terapiji.

Posebna ponuda za članove kluba pinčera i šnaucera:

PRA B1 (Progresivna atrofija retine) - 35 eura

Progresivna atrofija retine (PRA) kod pasa je skupina genetski heterogenih neslijednih retinalnih bolesti koje karakteriziraju progresivna degeneracija retine i smrt fotoreceptorskih stanica. Klinička slika PRA uključuje postupni gubitak vida i slabljenje krvnih žila mrežnice kao rezultat degeneracije fotoreceptorskog sloja u mrežnici.

DNA profil - 34 eura

Izrada DNA profila znači analizu univerzalnih DNA područja (mikrosatelita) za koje su karakteristične varijacije u dužini. Zbog razlike u dužini se kod svakog pojedinca pojavljuju različita stanja- aleli. Analizirajući dovoljan broj mikrosatelitnih područja može se izraditi DNA profil (poznat i kao „DNA fingerprint"), koji je specifičan za svakog pojedinca. DNA profil koristi se za identifikaciju životinja (gubitak, krađa, greška na mikročipu), analizu srodnosti (određivanje očinstva), parenje (izbor optimalnog para, osjemenjivanje...) i isključenje prisutnosti genetskih bolesti (»clear by parentage«).

 

Molimo sve zainteresirane da se jave u Klub na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i to najkasnije do 18.09.2020., te pošalju e-mail u kojem će navesti:

Ime i prezime:

Broj pasa za PRA B1:

Broj pasa za DNA profil:

 

Da bi članovi Kluba ostvarili ovaj popust potreban je određen minimalni broj uzoraka i to 10 za PRA B1 test i posebno 10 za DNA profil. Po primitku dovoljnog broja prijava poslati ćemo informacije o načinu provođenja testiranja.